Om oss

Kontakt

 
 
 
 

Vi er en familie på 7 som bor på et lite småbruk fullt av små røde hus midt i Norge. Småbruket heter Vangen, og tettstedet vi bor på heter Skogn. Ungene har et godt håndlag med dyr. De er med på både oppdragelse, sosialisering, stell og kos. Noe  jeg er meget glad for, da det er ingen selvfølge at de  har samme interesse som mor.


Jeg ble hundeeier for første gang i 1989, og har så lenge jeg kan huske vært svært fasinert og meget interessert i hunder av alle typer og størrelser. I 2003 fikk vi vår første Parson Russell terrier, og etter det har det skjedd mye her på Vangen. Prefixet Russell Yard ble godkjent i 2004, og er registrert i NKK og FCI. 


Vi var så vidt innom rasen Jack Russell terrier, men fant ut at vi foretrekker de langbente hunderasene bedre, og bestemte oss derfor for å ikke gå videre med JRT. I dag (2024) eier jeg to Parson og en Ruhåret Fox terrier. Foxen flyttet inn i hjertet mitt etter at jeg forelsket meg i en herlig liten frøken som kom hit for pelsstell og trening. Det bare måtte bli en "Showterrier" i familien.


Parsons er ut i fra min erfaring herlige hunder så lenge de får en rett og konsekvent oppdragelse, og de må få lov å bruke både kropp og sinn i hverdagen. Mitt mål med oppdrettet mitt er å avle frem rasetypiske, friske og glade Parsons med både det sosiale, mentale og jaktmessige i orden. De skal fungere fint som familiehunder og ha et godt gemytt. Jeg har også etter noen år som oppdretter laget meg et lite ordtak: "Godt gemytt, god helse og ett funksjonelt eksteriør", og jeg prøver så godt jeg kan å avle etter dette ordtaket. 


Jeg følger NKK's regler og retningslinjer for avl. Og har gjennomført NKK's oppdretterskole kurs I og II. Med gode foredragsholdere, interessante tema og en dose humor er det noe jeg anbefaler både nye og gamle oppdrettere på det varmeste.


Jeg hadde tidligere kenneltreff for våre valpekjøpere samme helg som NKK og NTK Trondheim, hvor vi grillt, trente hunder, pusset pels og hadde quiz med premier. En periode hadde jeg også egen Barn Hunt bane. Men med covid ble det en stopp, og vi ikke startet opp igjen, ennå.


Jeg holder private nappekurs og har ringtrening her hjemme hos oss før lokale utstillinger og jeg har gjennomført jegerprøven (jaktet rev og grevling med hundene mine før familielivet tok over). 


Du kan lese om våre hunder, tidligere kull, resultater og planer på disse sidene. Håper du trives her inne.


Verv


2011-2012

Norsk terrier klubs raserepresentant for Parson Russell terrier.


Diverse verv hos Levanger Hundeklubb, fra styremedlem til agilityansvarlig.


Kurs

NKK's oppdretterskole modul 1 og 2

NKK's Kynologikurs

Agilitykurs 1 og 2 med Anette Mjøen

Handlerkurs med Marit Jenssen


Vi trener jevnlig med Hund & Handler, instruktører Tor Eirik Hult-Hagan og Marianne Holmli.