Om oss

Velkommen til Russell Yard!


Vi er en   familie på 6 som bor på et lite småbruk fullt av små røde hus midt i Norge. Småbruket heter Vangen, og tettstedet vi bor på heter Skogn. Ungene har et godt håndlag med dyr, og er utrolig flinke med hundene. De er med på både oppdragelse, sosialisering, stell og kos. Noe  jeg er meget glad for, da det er ingen selvfølge at de  har samme interesse som mor.


Jeg ble hundeeier for første gang i 1989, og har så lenge jeg kan huske vært svært fasinert og meget interessert i hunder av alle typer og størrelser. I 2003 fikk vi vår første Parson Russell terrier, og etter det har det skjedd mye her på Vangen. Vi har nå flere Parson Russell terriere her hjemme og en Border terrier, i tillegg til et par Parsons i deleie/fôrvertsavtale hos andre.


Vi hadde gleden av å dele 5 år med Lotta, en Jack Russell terrier fra kennel Lucky Jack, hun er nå overført til sine fôrverter. Mer info om Lotta og valpene hennes finner du på deres egne side. Vi hadde også Pippi Boston terrier, dessverre likte hun å skape ufred og trives best som enehund, så hun bor nå på Steinkjer.


Parsons er ut i fra min erfaring herlige hunder så lenge de får en rett og konsekvent oppdragelse, og de må få lov å bruke både kropp og sinn i hverdagen. Mitt mål med oppdrettet mitt er å avle frem rasetypiske, friske og glade Parsons med både det sosiale, mentale og jaktmessige i orden. De skal fungere fint som familiehunder og ha et godt gemytt. Jeg har også etter noen år som oppdretter laget meg et lite ordtak: "Godt gemytt, god helse og ett funksjonelt eksteriør", og jeg prøver så godt jeg kan å avle etter dette ordtaket.    Tekst til bildet av de tre tispene: Clara, Lily & Tikken slik som de ble plassert i beste tispeklasse på Norsk Vinner 2010. Fjerdeplassen gikk til Wilma (TRYs Funky Jazz Fusion). En utrolig stor dag for meg som er eier/oppdretter av alle 4 tispene som ble plassert!


Jeg følger NKK's regler og retningslinjer for avl. Og har gjennomført NKK's oppdretterskole kurs I og II. Med gode foredragsholdere, interessante tema og en dose humor er det noe jeg anbefaler både nye og gamle oppdrettere på det varmeste.


Jeg arrangerer kenneltreff for  våre valpekjøpere samme helg som NKK og NTK Trondheim hvert år, vi griller, trener hunder, pusser pels og har quiz med premier.


Jeg holder private nappekurs og har ringtrening her hjemme hos oss før lokale utstillinger,  har jegerprøven og jakter rev og grevling med hundene mine. Samarbeider med den lokale folkehøgskolens jaktlinje, da de av og til får behov for hihund på revejakt.


Du kan lese om våre andre hunder, tidligere kull, resultater og planer på disse sidene. Håper du trives her inne.


Russell Yard Parson Russell & Border terrier - Ida Sandberg, Gruslina 116, 7620 Skogn, Norway - ida@russellyard.com

*


Kenneltreff

juni 2020.Vi holder kenneltreff samme helga som NKK og NTK Trondheim hvert år. Vi har rotter i høyet treninger, ringtrening, pelsstellskurs, grilling på kvelden og quiz med premier. Lørdagskvelden serverer vi kake og kaffe til våre valpekjøpere.


Kontaktinfo


Ida Sandberg

Gruslina 116

7620 Skogn

Norway


Mobil: +47 95 18 66 24


E-mail: ida@russellyard.com